söndag 17 januari 2010

Dag 10



Idag har vi varit på Mahmaya, en strand på Giftun Island lite utanför Hurghada. Riktigt najs var det, smårev precis vid stranden med massa fina fiskar, fina toaletter, bar, parasoll och liggmadrasser.

Var även ute och snorklade vid ett annat rev som vi åkte båt ut till. Helt fantastiskt, jag ska verkligen ta dykarcert eller åka iväg och snorkla fler gånger. Fan vad coolt, vilka fiskar som simmar där ute i haven. Köpte en analog undervattenskamera igår och använde den idag, ska bli intressant att se om det blev nått. Det blir ju till att skicka in rullen på framkallning som på den gamla goda tiden. Såg några Nemosar och annan färgglad fisk. Inga hajar eller rockor eller sånt. Inte delfiner heller, som man visst kan se om man har tur.

När vi kom tillbaka efter ca 1h snorkling så serverades det lunch på öns restaurant. Vet inte om det är för att lite av min aptit har kommit tillbaka men det var nog bland det godaste som jag ätit denna veckan.

Åkte igenom en del av Hurghada för att komma till hamnen och det var lite fascinerande, hur de lever här. Stora enorma hotellkomplex ligger längs havet, fler byggs och nya bostäder poppar upp som svamp på hösten. Har man ett litet förråd över så öppnar man en affär där. Du kan köpa dig ett fint hus men tyvärr så är trädgården en soptipp för tillfället… Fängelset låg mitt i allt ihop.

Inga kommentarer: